¡¡ Brau riu Ebre !!

La naturalea es molt sabia i el riu Ebre s´encabota any darrere any en demostrar-ho.


EN ABSOLUT s´alegrem de la desgracia de les persones, ni dels animals, que son invadides per la riuada que s´en ix del caixer del riu Ebre causant desgracies sense fi, els valencians del Cap i Casal i els de la Ribera sabem molt de les desgracies que porten les riuades.
Pero no podem evitar el pensar que la desgracia produïda pel riu Ebre, podria evitar-se si els aragonesos i els catalans hagueren segut més amables, més solidaris i menys egoistes, i lo que es pijor, no patiren valenciamania, lo que tambe s'anomena valenciafobia, si hagueren permes que´s feren les obres necessàries per al Pla Hidrologic Nacional que incloïa el transvas de l´aigua sobrant de l'Ebre que beneficiava a la Comunitat Valenciana pero tambe a la Regio de Murcia, a Almeria, i a part d´Arago (***).

I diguem ¡¡brau riu Ebre!!, puix ya fa anys que éste està llevant-los la raó als insolidaris i egoistes aragonesos i catalans, que no consentiren en “donar” l´aigua sobrant als valencians, murcians i andalusos, perque l´aigua que sobra es la que supera el més que “ecologiste” cabal mig ordinari del riu Ebre de 600m3 per segon, ah, i de pas també favoririen als castellans que “donen” aigua del riu Tajo, riu que fa transvases a la conca del riu Segura, com acava de passar fa mes o manco 10 díes, per a mal regar la part sur de nostra Comunitat Valenciana i Múrcia, i ademes, lo que donara  l´Ebre  milloraria  al  riu  Tajo  i  als  seus  aquifers  subterraneus  i  tambe  a l´esquàlit Xuquer.

La naturalea es molt sabia i el riu Ebre s´encabota any darrere any en demostrar-ho. No anem a entrar en números i dates que a nosatros nos pareixen astronòmiques i que als profans en la matèria soles valen per a embolicar-nos. Pero estos dies manejant sols dos dates que el ciutadà valencià d´a peu, suponem que també al murcià i a l´almerienc, nota quan poc solidares son manyos i catalans al negar-nos l´aigua sobrant que estos dies està arruïnant a llauradors i ganaders de la conca de l´Ebre i que en un cabdal d´aproximadament de 2.200m3 per segon que du el riu, multipliquen vostés la diferència entre 2.200-600 = 1600 m3 per segon x 60 segons x 60 minuts x 24 hores i x ¿8 dies de creixcuda o riuada = una barbaritat, de la que una majoria va a la mar despuix d´arruïnar a molta gent i que a  l´estat, que som tots, li consta tants diners en indemnisacions i en reparacions dels danys causats, que  des   de   Saragossa   ya   s´han   afanyat   en   valorar   en   25.000   millons d´euros. En el 2015 ne foren 50.000 €, i una cifra intermija en 2013. ¡Qué tenim que pagar entre tots el espanyols! NO EXISTIX RES MÉS ECOLOGISTE que permetre el desenroll de les persones, el Dret al Treball, el Dret a l'Educacio, etc., perque la riquea permitix  obtinbre tots eixos Drets.
També es de notar la rapidea i l'interes del govern de Mariano Rajoy enviant a la capital manya a la Sra. Ministra Tejerina per a contentar als aragonessos de Saragossa. I no se nos oblida que Mariano Rajoy, el nefast, va deixar passar tota una llegislatura en la majoria absoluta parlamentaria més gran que cap president del govern de l'Estat Espanyol haja alcançat mai, sense que solucionara el problema de l´aigua.


A quí corresponga de part de Enric Ramon de la Fundació-N VRC.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Pacto de Reus, o como se vendió al pueblo valenciano.

Un atre Nou d´Octubre

Parlem de banderes