A voltes i revoltes en l´ultima riuada del riu Ebre


Reflexions d´un valencià.


A voltes i revoltes en l´ultima riuada del riu Ebre i en el dret de tots els ciutadans de l´Estat Espanyol a dispondre de l´aigua suficient i a un preu just i raonable, ya que els valencians som contribuents nets a la caixa general de l´estat, i d´eixa caixa van a eixir els diners de mes de 25.000 millons de € que demanen les autoritats de Saragossa com a conseqüència de l´ultima riuada del passat mes d´Abril, i yo me pregunte ¿quin dret tenen aragonesos i catalans per a poder negar part de l´aigua de l´Ebre als valencians? ¿es acàs d´ells el riu per que passa per part de les seues comunitats? Llavors també serà de castellans, riojans, navarresos, i sobre tot es dels càntabres per que l´Ebre naix en Cantàbria. ¿S´imaginen vostés que als aragonesos i catalans que les atre comunitats els feren lo mateix que nos fan als valencians negant-los part de l´aigua de l´Ebre.

¿S´imaginen vostés si als portuguesos li feren els espanyols lo mateix que als valencians nos fan aragonesos i catalans, negant-los l´aigua de sols d´un riu dels quatre rius Miño, Duero, Tajo i Guadiana que naixen i passen per Espanya?. Yo m´imagine la guerra que per este motiu esclataria, i en raó, a ningú se li pot negar l´aigua, a ningú excepte als valencians amansats i desnaturalisats pel centralisme estatal de sigles.


L´insolidaritat i l´egoisme d´aragonesos i catalans es manifesta i els aragonesos tindrien que pensar-ho dos o tres voltes abans d´anar en contra dels valencians, ya que´n l´històric Regne de València, hui Comunitat Valenciana per intrigues polítiques, viuen i treballen mils i mils d´aragonesos des de els que vingueren en Jaume I i posteriorment per que necessitaven millorar el seu nivell de vida fins l´actualitat.

Yo, com tants atres soc valencià descendent d´aragonesos, pense que si aragonesos i catalans s´arroguen la propietat del riu Ebre per que banya les seues terres, els valencians anem a tindre que reclamar i conseguir per tots els mijos possibles, per que també tenim dret a, la part de la franja o "passadiç" que a banda i banda de les dos riberes del riu Ebre era propietat dels aragonesos i, que igual que la bandera d´Aragó, els aragonesos han deixat que  s´apropien els catalans.

M´explique, els aragonesos tenien una franja d´uns 20 o 25 kmts d´ampla en la ribera nort i atres 20 o 25 kmts en la ribera sur del riu per a poder eixir a la mar per terra i o per riu, esta franja o "passadiç" en la part sur de l´actual província de Tarragona, inclús hui en dia hi han pobles del bisbat de Tortosa que diuen parlar mitat català mitat valencià, en esta zona tenien per moneda la jaquesa (de Jaca) i estaven baix l´influencia del romanç aragonés o "Fabla Aragonesa", i també de l´influencia de la Llengua Valenciana, per que durant mes de dos sigles per esta franja viajaven els valencians que anaven a estudiar o a ensenyar a l´única universitat de la Corona d´Aragó, que estava en Lleida i encara no era catalana, fins que fundaren nostra universitat de Valéncia en 1502. La franja baix domini aragonés fins.........., era la que comprenia les poblacions i els seus termes de Ulldecona, Godal, Tortosa, Arnés, Pauls, Benifallet, Arens, Bot, Calaceite, Gandesa, Batea, Corbera de l´Ebre, Fatarella, Flix, i Ribarroja de l´Ebre i despuix de Mayals tot recte a Lleida.

¿Quan es donarem conte els valencians de tot l´històric Regne? que nos fa falta una força política netament valenciana, ni centralista ni catalanista, que ha partir de hui, entre atres temes, RECLAME  per tots els mijos possibles el dret de la franja sur i de l´aigua del riu Ebre, part d´aigua, que compartirem en murcians i andalusos (almeriens), franja sur del riu Ebre fins al riu Cenia que era dels aragonesos i que els valencians conseguiren per dos voltes derrotant als catalans en 1462 i en.......... , territori que una vegada conquistat als rapinyadors catalans, els valencians tornaven als desagraïts aragonesos.

Del llibre Som Uns Ignorants de E. Ramon i la colaboració de V. Corbalan de la Fundació VRC.

Comentarios

  1. Quizas creeis Españoles que si la Región Catalana consiguiera sus Paises Catalans - de ciencia ficcion-, nos darian a los Valencianos agua del Ebro?

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Pacto de Reus, o como se vendió al pueblo valenciano.

Un atre Nou d´Octubre

Parlem de banderes